Wijnhuizen

Azienda Agricola Antonio Menegotti – Villafranca

 

Het 17 hectare tellende familiedomein van de familie Menegotti wordt vakkundig geleid door Andrea en Antonio. Deze nog relatief jonge wijnmakers hebben een enorme passie en bedrevenheid. Een rondleiding in de wijngaard en de kelder toont meteen de ambities van beide broers. Hier kijken ze niet op een trosje minder (lage rendementen). Specialiteit is hun mousserende wijnen, die conform de arbeidsintensieve, maar verfijndere ‘metodo classico’ worden geproduceerd. November afgelopen jaar schreef Ronald de Groot (Perswijn) het volgende in de Telegraaf over de Menegotti Spumante extra dry:

 

“Italië maakt fameuze mousserende wijnen, maar op Prosecco na zijn ze nog veel te onbekend. Leuk om te zien dat er ook betaalbare exemplaren komen van de zuidelijke oevers van het Gardameer, uit de streek Custoza. Hier wordt een mix gebruikt van vier druiven: cortese, garganega, trebbiano en malvasia. De wijn wordt op dezelfde manier als champagne gemaakt, dus met rijping op de gistcellen in de fles van achttien maanden. Zo krijgt-ie verfijnde belletjes. Aangenaam soepel en fris in de smaak, citrus, zacht, goede zuren.”